Få en god sikkerhedskultur internt

Pas godt på din virksomhed med en god sikkerhedskultur blandt de ansatte

Med en adgangskontrol fra STANLEY Security får du et system, som viser, hvem der har adgang til din virksomhed, og hvor der eventuelt er særlige tilladelser.

I mange større virksomheder i dag, får medarbejderne tildelt individuelle nøglekort med tilhørende kode, som kan begrænse adgangen til for eksempel serverrum eller andre særligt følsomme områder.

Uanset om adgangskontrollen er til for at beskytte data, en byggeplads, en sundhedsvirksomhed, et indkøbscenter eller et baglokale i en butik, kan det være en god ide internt at gennemgå, hvad en god sikkerhedskultur betyder for virksomheden. Uden den rette træning og information kan adgangskontrollen hurtigt miste sin effekt.

 

 

Vi opfordrer til øget opmærksomhed

På trods af at mange døre, porte og lignende er gjort utilgængelige uden det rette adgangskort, er de såkaldte ”følgere” ofte en meget klassisk udfordring for mange danske virksomheder. Det betyder, at medarbejdere i et kort øjeblik lader fremmede følge i halen på dem, når de åbner og går gennem en dør. En ganske naturlig handling, som at holde døren for hinanden, kan virke uproblematisk, men er ofte uhensigtsmæssig, da adgangskontrolsystemet derved mister sin funktion.

I en kontorbygning med mange forskellige lejere, er sikkerhedskulturen ofte ikke særlig god, især ikke ved hovedindgangen. Det er ofte tilfældet at en medarbejder blot lukker en ”følger” ind. Opmærksomheden skærpes først, når man befinder sig tættere ved egne lokaler. Her er det lettere at bemærke en evt. udefrakommende - og endnu nemmere er det at spotte uautoriserede personer i fx specielle afdelinger eller computerrum.

Som sikkerhedsansvarlig i en erhvervsejendom er det vigtigt at tilskynde folk til at tage ansvar også i den ydre periferi af lokalerne. Du kommer langt med høfligt at spørger "Hvem skal du besøge?" eller "Kan jeg hjælpe dig?" Jobbet bliver lettere, hvis alle har et synligt adgangskort inklusiv de besøgende. Hvis en tilstedeværende ikke har nogen af ​​delene, skal du spørge vedkommende, og følge personen, hvor han eller hun skal hen. Hvis de ikke kan besvare dit spørgsmål, skal du høfligt følge dem ud.

 

Ekstra sikkerhed med kort og kode

Vi ved desværre at medarbejderne i mange virksomheder kun anvender kort og kode udenfor normal arbejdstid. STANLEY Security anbefaler, at alle virksomheder bruger kort og kode hele dagen. Det gør det også sværere at misbruge et mistet kort, samtidig med at du kan registrere alle dørpassager. Sådanne informationer kan på sigt gå hen og blive nyttige oplysninger.

 

På jagt efter andre muligheder?

Mulighederne indenfor adgangskontrol er mange og dækker forskellige behov. Søger du en smart og digital løsning uden kabling, kan vi tilbyde dette i form af STANLEY Flow

 

 

Vil du vide mere om adgangskontrol til både større og mindre virksomheder? Kontakt os for en uforpligtigende snak og hør mere om, hvad der passer til dine behov.