Minimer intern svind og tyveri ved juletid

Velkommen til vores sikkerheds-julekalender, vi tæller ned til jul ved at dele ét sikkerhedstip hver ugedag frem til juleaften. I dag er det den 10. december. Dagens tip handler om et ganske kedeligt fænomen - nemlig intern svind og tyveri. Juletid er en hektisk tid, og øget aktivitet i butikkerne gør det derfor lettere for uærlige sjæle at tilegne sig varer de ikke har betalt for.

I den ideel verden skal du naturligvis kunne stole på dine ansatte og dine kunder, men i realiteten er både intern svind og tyveri et faktum i vældig mange brancher og virksomheder. Julen er en tid, hvor forretningerne ofte har mange besøgende, og der er indkaldt ekstra personale. Der er fuldt tryk på, da juledagene er hektiske. Hvis det som udgangspunkt er relativt nemt at stjæle fra butikken, er det endnu nemmere ved juletid.

 

Vi har løsninger til at minimere intern svind

En af de vigtigste ting, du kan gøre, er at tale med dit personale om denne udfordring. Mange virksomheder hyrer ekstra personale ind i løbet af den hektiske juleperiode, men glem ikke ”vikarerne”, som kun er midlertidigt ansat. Forklar hvad der forventes af alle på arbejdet, og om konsekvenserne hvis rutiner og regler ikke bliver efterlevet.

Sørg for at informere medarbejderne om, hvordan man håndterer kunder, både med hensyn til god service og ikke mindst forebyggende foranstaltninger i forbindelse med butikstyveri. Hvis kunderne føler sig set, er der mindre risiko for, at de tager noget med ud, uden at betale for det. Forsøg derfor at give alle kunderne lidt ekstra opmærksomhed, når de befinder sig i butikken, for at forebygge butikstyveri.

Hvis der observeres en mistænksom adfærd, skal medarbejderen ikke tøve med at tilkalde en vagt. Hvis der ikke er vagter tilknyttet, skal de ansatte huske at informere hinanden, hvis der er optræk til en uheldig situation. I STANLEY Security har vi gode løsninger til at reducere internt svind og tyveri. God og korrekt brug af adgangskontrol, sikkerhedskameraer og varesikring har stor effekt i mange tilfælde. Det er ligeledes også muligt at indstille tyverialarmen, så der sendes en meddelelse, i tilfældet af at systemet bliver slukket uden for de planlagte tider.

 

Tilbage til julekalenderens startside