Undgå at uvedkommende har adgang i julen

 

Velkommen til vores sikkerheds-julekalender, vi tæller ned til jul ved at dele ét sikkerhedstip hver ugedag frem til juleaften. I dag er det den 18. december, hvor vi råder dig til at gennemgå data i din adgangskontrol, samt tjekke op på, hvem der har adgang til jeres virksomhed.

Adgangskontrollen er installeret for at blokere lokalerne for uvedkommende. Det kan derfor være nemt at tro, at så længe adgangskontrollen er på plads, er du sikret, også når du forlader arbejdspladsen for at gå på juleferie. Men det er nødvendigvis ikke helt rigtigt.

 

Opdater adgangskontrollen med de rigtige tilladelser

I løbet af året, er der sandsynligvis mange mennesker der besøger jeres lokaler, og som derfor har fået adgang til virksomheden. De fleste af disse besøgende, har sandsynligvis stadig adgang, men hvad med dem, der ikke længere skal have adgang? Vikaren der fx hjalp med nogle opgaver i løbet af efteråret, eller håndværkeren der satte lys op i foråret. Eller hende der stoppede i oktober, men som aldrig fik afleveret sit adgangskort. Udfordringen er, at disse personer har kendskab til jeres rutiner bedre end nogen andre. Derfor har de også kendskab til, hvornår det er muligt for dem at gå uset ind i virksomheden.

Heldigvis har de fleste mennesker gode intentioner, og bruger december på at hygge og fejre julen. Det skader dog ikke at kontakte din sikkerhedsudbyder for hjælp, og dermed sikre, at adgangskontrollen er opdateret med de rigtige tilladelser.

 

Tilbage til julekalenderens startside