Undgå at dine værdigenstande ligger frit fremme

Velkommen til vores sikkerheds-julekalender, vi tæller ned til jul ved at dele ét sikkerhedstip hver ugedag frem til juleaften. I dag er det den 19. december, det er dagen, hvor vi minder dig om, at du skal huske at fjerne alle dine værdier, før du lukker kontoret for julen. Risikoen for indbrud er langt større, når værdifulde genstande og papirer ligger frit fremme.

Undgå at gør det nemt for tyven. Med blot en lille indsats og lidt afskærmning, bliver lokalerne hurtigt mindre attraktive for tyven og andre uærlige personer. Sørg for at gardinerne er trukket for og persiennerne er nede, så det straks bliver vanskeligere at afgøre, om der er mennesker og værdier i lokalerne. Tag også lettere værdigenstande med hjem i ferien, i stedet for at efterlade dem på kontoret. En bærbar mac eller pc kan let tages med underarmen, men det kan den også for en eventuel uærlig person.

 

Brug gerne penge- og brandskabe

Det er ikke alle der har et penge- eller et brandskab i deres virksomhedslokaler i dag, men hvis du har, anbefaler vi, at du anvender det. Papirer med følsomme oplysninger og værdier skal altid fjernes, når lokalerne forlades. Og det er endnu vigtigere, når lokalerne skal stå tomme over en længere periode. I sådanne tilfælde er penge- eller brandskabe blandt de sikreste opbevaringssteder.

Ved at have et godt alarmsystem og nogle gode sikkerhedsrutiner reduceres risikoen for, at der sker noget, mens virksomhedens ansatte er hjemme for at nyde højtiden. Vi ved dog alle, at uheld og fejl opstår, og så er det godt at vide, at man har taget de nødvendige forholdsregler.

 

Tilbage til julekalenderens startside