Anvend belysning til at holde tyvene væk

Velkommen til vores sikkerheds-julekalender, vi tæller ned til jul ved at dele ét sikkerhedstip hver ugedag frem til juleaften. I dag er det den 23. december og dagens råd er, at have noget lys tændt, selvom du lukker kontoret til jul. Lys har en forebyggende effekt og hjælper med at gøre lokalerne mindre attraktive for tyve og uønskede personer.

Har du planer om at rejse væk i julen eller bare lukke kontoret, mens højtiden markeres? Vi minder dig om, at julen er en travl tid, også for indbrudstyvene. Tomme bygninger og kontorer er især efterspurgt af dem med uærlige intentioner. For at få lokalerne til at se lidt mindre øde ud kan belysning være en enkel, men et effektivt redskab.

 

Belysning har en præventiv effekt

Vi mener ikke, at lokalerne skal være fuldt oplyst, når der ikke er nogen der opholder sig i dem. Men det er indlysende, at der er større risiko for et indbrud i mørke lokaler, der åbenlyst står tomme. I mørke bygninger og lokaler er det lettere ikke at blive set. Dette gælder både når nogen bryder ind, men også hvis nogen sniger sig ud med genstande, der ikke skal forlade bygningen.

Udvendig belysning med bevægelsessensor er i mange tilfælde et godt redskab til at forhindre indbrud. Det er faktisk sådan, at hvis lyset pludselig tændes, er der mange indbrudstyve der skifter mening, og i stedet ser efter andre mere tilgængelige mål.

Ud over belysning minder vi dig om, at du kommer langt med god skiltning af, at du har et sikkerhedssystem installeret. Sørg også for at annullere aviser og andre ting, som er tegn på, at der ikke har været nogen i et par dage.

 

Tilbage til julekalenderens startside