Vær opmærksom på dine "følgere" - også ved juletid

Velkommen til vores sikkerhedskalender. Vi tæller ned til jul, ved at dele et sikkerhedstips hver ugedag frem til julaften. I dag er den 3. december, hvor vi minder dig om at tænke over, hvem det er, du lukker ind – også i juletiden.

De fleste af os har sandsynligvis på et tidspunkt holdt døren til arbejdet for personen bag os, på trods af at det er en fuldstændig fremmed. Måske tror du, at disse personer også arbejder her, eller også har du slet ikke tænkt over det. Pludselig har du fritaget adgangskontrollen fra sin opgave og i værste fald udsat virksomheden for en potentiel sikkerhedsrisiko.

 

Sund skepsis og en god sikkerhedskultur

Julen er en dejlig tid, hvor vi lader tvivlen komme hinanden til gode, men det betyder ikke, at vi åbner forretningen og vores lokaler op for alle. Det er godt med en naturlig skepsis - også i julen. Hvis du møder en ukendte på gangene, er det altid godt at give dem et smil og spørger, hvem det er, de skal møde, eller hvad du kan hjælpe dem med.

Arbejder du som daglig leder, anbefaler vi, at du gør en ekstra indsats for at etablere en god sikkerhedskultur, hvor medarbejderne tænker over, hvad der kan udgøre en potentiel risiko for virksomhedens værdier. Dette er vigtigt hele året rundt således at du opnår den bedste effekt fra dit sikkerhedssystem.

Tilbage til julekalenderens startside