Lad det sne, lad det sne - men lad ikke sneen genere alarmsystemet

Velkommen til vores sikkerheds-julekalender, vi tæller ned til jul ved at dele ét sikkerhedstip hver ugedag frem til juleaften. I dag er det den 9. december, hvor vi minder dig om, at selvom det er hyggeligt med sne, skal du undgå at lade sneen genere dit alarmsystem.

Vi, i Stanley Security, er nok ikke alene om at ønske os en hvid jul. Sneen er lig med hygge for mange. Samtidig er det dog værd at tænke på de sikkerhedsudfordringer, som sne kan skabe i den hektiske juletid. I værste fald kan sneen komme i vejen for et ellers velfungerende sikkerhedssystem.

 

Sne kan blokere sensorer og lukkemekanismer

Her i landet er sneen ofte uforudsigelig. Pludselig kan der komme store mængder sne natten over, og vi vågner op til et hvidklædt landskab den følgende morgen. Dette betyder blandt andet en øget sandsynlighed for, at vi bringer sne med ind i virksomhedens indgangsparti. Hvis sneen hober sig op, og bliver liggende i eller omkring dørkarmen, kan dette forhindre døren i at lukke ordentligt. Alarmsensoren på døren kan således udløses med et efterfølgende alarmopkald og unødige omkostninger. Eller hvad værre er, at døren slet ikke kan låse, så uvedkommende har fri adgang. Som bekendt er en åben eller en ulåst dør en åben invitation, hvilket på ingen måder er hensigtsmæssig for en virksomhed.

Vores anbefaling er ganske simpel: salt og ryd sne, så snart den kommer. Så opretholder du virksomhedens sikkerhed. Glædelig jul!

 

Tilbage til julekalenderens startside